Norske shoppingtall for februar utviklet seg svakere enn ventet, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) torsdag.

Detaljhandelen utenom salget av motorkjøretøy falt med 0,5 prosent i februar, viser den sesongjusterte volumindeksen.

Det var ventet en nedgang etter overraskende sterk utvikling i januar, men nedgangen var sterkere enn ventet. På forhånd var det ventet et fall på 0,2 prosent, ifølge estimater innhentet av TDN Finans.

Ifølge SSB hadde de fleste bransjer omsetningsnedgang i februar.

«Salget i dagligvareforretningene og salg av mat og drikke i spesialforretningene bidro særlig til nedgangen. Dagligvareforretningene utgjør om lag 39 prosent av omsetningen i detaljhandelen. Butikker med salg av byggevarer, sportsutstyr og sko bidro også til nedgangen i denne perioden», skriver SSB i en melding.

«Salget på bensinstasjonene og butikker med salg av elektriske husholdningsapparater, audio- og videoutstyr og bøker hadde derimot en liten økning i omsetningsvolumet fra januar til februar i år», skriver SSB.

Les også:
Delingskamp om båtutleie
Disse gruppene bør lese selvangivelsen grundig
Jay Z forbereder gigantsøksmål mot nordmenn dnPlus

Sjekk dette rullestoltrikset
Aaron "Wheelz" Fotheringham ble født med en sykdom som gjør at han ikke kan bruke beina. Man dette har ikke stoppet ham fra å utøve ekstremsport, og i dette klippet gjør han en såkalt "bakflip" med rullestolen sin.
01:09
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.