Norske Shell  selger nedstrømsvirksomheten i Norge til den finskeiede bensinstasjonkjeden St1, ifølge en melding torsdag.

- Her har de nye eierne et meget godt utgangspunkt for å styrke forretningen videre og fortsette den verdiskapingen som Shell har lagt grunnlaget for, sier Shell-sjef Tor Arnesen i meldingen.

Avtalen inkluderer bensinstasjonsnettet, industri- og marinemarkedet samt transport og forsyning. I tillegg vil Shells flydrivstoff-virksomhet i Norge bli et 50/50 Joint Venture med ST1, fremgår det.

I dag har Shell rundt 420 bensinstasjoner fordelt over hele landet. De skal drives videre med Shells merkevare, bonuskort, drivstoff og andre produkter.

Andre Shell-virksomheter i Norge, som Gasnor og oppstrømsvirksomheten (leting og produksjon) vil ikke bli berørt av salget, og vil fortsette å operere som før.

St1 har fra før rundt 40 stasjoner i Norge, hovedsakelig på Østlandsområdet. Stasjonsnettet strekker seg fra Hamar til Arendal.

Salget forutsetter myndighetsgodkjennelse og ventes fullført i 2015.

Les også:
- Ikke Russlands feil at økonomien er i vansker  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.