Det internasjonale pengefondet (IMF) mener euroområdet fortsetter å utgjøre en stor nedsiderisiko for globale utsikter.

Det fremgår av januar-oppdateringen av Wold Economic Outlook (WEO) fra IMF, publisert onsdag.

«Mens en plutselig krise er blitt mindre sannsynlig, vil risikoen for en langvarig stagnasjon i euroområdet øke dersom fremdriften i reformer ikke vedlikeholdes», skriver IMF.

Å avverge denne risikoen, understreket rapporten, at justeringsprogrammene i periferilandene må fortsette, og støttes av brannmurer for å hindre smitte, samt ytterligere skritt mot en bankunion og finanspolitisk integrering.

For USA mener IMF at det er en prioritet å unngå overdreven finanspolitisk konsolidering på kort sikt, straks heve gjeldstaket samt bli enig om en troverdig mellomlangsiktig finanspolitisk konsolideringsplan.

For nye voksende- og utviklingsland understrekes det behovet for å gjenoppbygge handlingsrom for å manøvrere. Det bemerkes at «riktig tempo for gjenoppbygging må balanseres mot risiko for stigende innenlandske ubalanse».

Les også: IMF nedjusterer de globale vekstutsiktene
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.