Av alle bilene DN.no har testkjørt i løpet av 2010 kan man konstatere at leserfavoritt-listen overraskende toppes av koreanerne Kia og Hyundai.

Lavpris topper
Suv-en Kia Sportage troner toppen. Dette er en utpreget lavpris-suv med et langt sprekere design enn sin forgjenger.

Kanskje ikke så rart, når man vet at sportsbilikonet Audi TTs bildesigner står bak tegnebrettet. Les mer om Kia Sportage her.

For komplett liste - se faktaboks på høyresiden.  

På andreplass kommer Hyundais storsuv ix55, som vår bilanmelder omtalte som "rådyr og prestisjeløs". Se video av Hyundai ix55 under.

Populære svensker
Midt på listen gjør imidlertid svenskene sin inntreden med henholdsvis Volvo V60 og Saab 9-5. Dette er to spennende biler det var knyttet stor forventning til i forkant.

V60 betegnes som en lekker, velutstyrt og kjøreglad stasjonsvogn. Se video av det vi mener er Volvos vakreste stasjonsvogn under:

Saab 9-5 betegnes som et comeback av dimensjoner fra den kriserammede bilprodusenten, og et svært godt og litt egenrådig alternativ til tyske trauste konkurrenter.

Tysk dominans
Ellers domineres listen av nevnte tyske bilmastodonter. Den mest spennende for luksusdyrene er kanskje Mercedes CL, omtalt av vår bilanmelder som den siste ekte Mercedes.

Her har du en spenstig, superkomfortabel coupé med nok av krefter under panseret, selv i innstegsmodellen, som riktignok starter på to millioner kroner.

For folk flest er nok BMWs nye 5-serie, X3 og Mercedes E-klasse mer aktuelle alternativer.

Hva er din bilfavoritt fra 2010? Diskutér saken under!

Bonds familiebil
På tolvteplass finner vi den mest eksklusive bilen DN.no har testkjørt i løpet av året, nemlig den lekre Aston Martin Rapide.

Dette er definitivt ikke en bil for deg med skranten økonomi - prisen runder fort tre millioner kroner, men til gjengjeld får du en eksklusivitetsfølelse vi knapt har opplevd før.

Når bilen i tillegg byr på lassevis av kjøreglede, kan det rett og slett ikke bli galt. Se video av Aston Martin Rapide under:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.