Det var Finansavisen som først skrev at 20-åringen er Norges yngste milliardær.

De siste fire årene har investeringsselskapet som Gustav Witzøe og hans familie kontrollerer Kverva gått med et samlet overskudd på rundt 630 millioner kroner, før skatt. Hoveddelen er generert av store overskudd i oppdrettsgiganten Salmar, som familien eier drøyt 53 prosent av, skriver Dagens Næringsliv.

Gustav Witzøe har overført alt eierskapet til sønnen Gustav Magnar Witzøe (20), men det er fortsatt faren som innehar alt av formelle verv og roller. Salmar-styreleder Bjørn Ivar Flatgård og hans familie er i tillegg inne på eiersiden i Kverva, og har en aksjepost på knapt 2,4 prosent.

Ifølge Finansavisen onsdag er 20-åringen god for over fem milliarder kroner.

- Vi hadde diskusjoner i familien om å være 19 år og få lagt dette i hendene. Det er plusser og minuser. Det vil påvirke deg på mange måter, på godt og vondt. Det kan påvirke forholdet til kameratene, sa pappa Gustav Witzøe til Adresseavisen sist høst.

70 millioner kroner av Kverva-overskuddet fra ifjor vil bli utbetalt til eierne som utbytte. I 2011 tok eierne ut knapt 94 millioner kroner i utbytte.

- Det meste går til å betale formuesskatt, enkelt og greit, sier administrerende direktør Helge Moen i Kverva.

At formuesskatten slukter storparten av utbyttet bekreftet Gustav Witzøe selv igår ettermiddag, men henviste ellers til Moen for øvrige kommentarer.

Les også: Arving vil gjenreise meglerhus

Følger milliardarvingens råd

Andre saker på DN.no:

Wenche Gruben kan bli ruinert
Ikke betal denne!
- Det offentlige blir fattigere og fattigere, mens vi blir rikere og rikere
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.