En undersøkelse blant 1344 toppsjefer verden over viser at halvparten frykter at eget selskap kan involveres i korrupsjon og bestikkelser.

Undersøkelsen ble lagt frem av revisjonsselskapet PWC i Davos tirsdag kveld, noen timer før World Economic Forum for alvor starter.

Blant 2500 deltagere er toppledere og topp-politikere fra hele verden, som skal møtes til seminarer og møter i Davos de neste dagene. Mange av dem har deltatt i PWC-undersøkelsen som viser store regionale forskjeller. Av alle topplederne oppgir 52 prosent å være noe eller svært bekymret for at korrupsjon og bestikkelser kan gå ut over selskapets vekstmuligheter.

– 52 prosent tar opp bekymringen for korrupsjon og bestikkelser. Det betyr at halvparten er bekymret for dette, sier administrerende direktør Håvard S. Abrahamsen i PWC Norge.

Regionale forskjeller
Bekymringen er størst hos toppledere i Afrika og Midtøsten, der over 80 prosent har en uttrykt bekymring for dette. Ifølge undersøkelsen er toppsjefene Sverige og Storbritannia blant dem som er minst bekymret – bare 20 prosent svarer bekreftende på spørsmålet.

– Fremveksten av en del nye økonomier som har kortere historie med kapitalmarkeder kan nok bidra til denne frykten. Samtidig har verdensmarkedene blitt mer globale. Som leder for et stort internasjonalt selskap eksponeres du mot det som skjer i en del av verden som du kanskje ikke kjenner så godt, sier Håvard S. Abrahamsen i PwC Norge.

PWC-undersøkelsen gjennomføres for 17. gang.

I år er det 44. gang World Economic Forum arrangeres i Davos. Det offisielle programmet som begynner onsdag og avsluttes søndag. Det overbyggende temaet er “The Reshaping of the World: Consequences for Society, Politics and Business” 25 seminarer skal omhandle helserelaterte spørsmål. Hoveddelen av seminarene er åpne for alle deltakere. I tillegg arrangeres det bransjevise møter, miniseminar og politiske toppmøter bak lukkede dører.

Blant dem som skal snakke i år er Irans President Hassan Rouhani. Det er første gang en iransk statsleder er i Davos på 10 år.

Les mer om resultatene fra PwC-undersøkelsen i papirutgaven av Dagens Næringsliv onsdag.

Les også:
<b>Toppene samles i Alpene</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.