Storebrand havner på åttende plass i DNs oversikt over norske selskap med høyest omsetning. I 2013 var den på nesten 53 milliarder kroner – en liten økning fra året før. 

– Det som står aller høyest på ønskelisten og som vi jobber hardt for hver dag, er å få kunder som anbefaler oss, skriver konsernsjef Odd Arild Grefstad i en epost til DN.

Forvalter 500 mrd.

Storebrand-konsernet med hovedkontor på Lysaker utenfor Oslo er en av Nordens ledende aktør for pensjonssparing og forsikring. Til sammen forvalter det for nærmere enn 500 milliarder kroner for rundt 1,9 millioner sparekunder. Storparten av Storebrands virksomhet er tjenestepensjoner i privat sektor i Norge og Sverige.

Les også:

- Jeg hadde ikke forutsett at våre to sterkeste konkurrenter skulle trekke seg ut av vårt marked
Vokser mest av de store selskapene

Grefstad forteller at selskapet opplever vekst innenfor kjerneområdet – innskuddspensjon – og forventer at Storebrand vil fortsette å vokse i årene som kommer.

– Vår ambisjon er å være best på sparing til pensjon. 

Kuttet kostnadene

I fjor hadde konsernet et driftsresultat på 2,935 milliarder kroner – en økning på nærmere 50 prosent fra 2012. Samtidig økte årsresultatet med 95 prosent fra 1,012 til 1,976 milliarder kroner.

– Hvilke grep har dere tatt de siste årene?

– Vi har jobbet mye med å bevare og styrke vår konkurransekraft innenfor innskuddspensjon, som er det viktigste vekstmarkedet for oss fremover. Vi er fornøyd med å ha fått til denne veksten, samtidig som vi kontinuerlig har effektivisert driften og kuttet kostnadene i virksomheten, forteller Grefstad.

Storebrand håper å redusere de årlige kostnadene med 400 millioner kroner i løpet av 2014, men Grefstad tror ikke glansåret 2013 vil kunne gjentas i år. 

– Resultatet for 2013 var svært godt, drevet av enkelte engangsposter som vi ikke kan regne med kommer tilbake i resultatet i 2014.

Her kan DN500-listen bestilles:

http://www.forvalt.no/dn500/(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg nedtellingen av Norges største selskaper på DN.no