Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Lien, Kyrre, Scanpix
Lien, Kyrre, Scanpix les mer

Trening

Gir opp Telenor Arena

Stabæk må finne seg en ny hjemmebane. Klubben har gitt beskjed om at den ikke klarer å skaffe de garantiene som er nødvendige for å fortsette på Telenor Arena.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Dette blir for dyrt for oss, kommenterte styreleder Lars Holter-Sørensen overfor Budstikka torsdag. Den endelige beskjeden fra klubben kom like før klokka ett.

– Vi er ikke i stand til å tiltre leieavtalen fra og med 2012 på grunn av at de faste forpliktelsene blir for høye til at det var mulig å utarbeide en sunn forretningsmodell, bekreftet Holter-Sørensen.

Han sa at klubben alltid har overholdt sine forpliktelser i henhold til leieavtalen med arenaeier, men nå er situasjonen en annen.

35 millioner
Det er umulig for Stabæk å gå inn på en ny avtale som innebærer at klubben overtar hele driften av Telenor Arena mot at det påløper husleie og faste kostnader på 35 millioner kroner i året.

– Vi kan ikke forplikte oss til 35 millioner i året – eller nesten 3 millioner i måneden. Det er enormt stor risiko for en fotballklubb, sa styrelederen torsdag.

.Det betyr at Stabæk står uten hjemmearena fra og med 2012. Klubben har ikke lenger noen juridiske rettigheter knyttet til benyttelsen av storstua på Fornebu utover inneværende sesong.

Vil helst bli
Stabæk-ledelsen vil helst bli værende på Telenor Arena, men for å få til det må forslaget om å opprette en stiftelse som kjøper arenaen bli en realitet. Dersom det skal gå i orden må stiftelsen komme opp med en pris som gjør at Kjell Chr. Ulrichsen vil selge.

Dersom dette ikke går i orden håper Stabæk det skal være mulig å gå tilbake til Nadderud. Andre alternativer er Ullevaal stadion, Bislett eller Marienlyst i Drammen.

Foreløpig er det meste usikkert med tanke på Stabæks skjebne neste sesong, men sportssjefen i klubben, Inge André Olsen sa før helgen at dersom Stabæk må ut av Telenor Arena må sportsbudsjettet halveres. Det kan fort bli en realitet slik situasjonen er nå.

Aktiv Trening
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.