Om to uker møtes aksjonærene i DNB blant annet for å velge nytt styre i banken.

Tidligere denne uken uttalte leder av valgkomiteen Eldbjørg Løwer at ikke vil bli gjort endringer i innstillingen som følge av den mye omtalte skatteparadissaken i DNB.

Nå snur hun i saken.

Fredag kveld uttalte Løwer til Aftenposten at komiteen følger utviklingen i saken. Til DN sier Løwer at hun ikke var klar over at innstillingen kunne endres helt frem til generalforsamlingen.

- Jeg hadde ikke en klar oppfatning av formalia. Når det viser seg at innstillingen kan endres, er dette selvfølgelig noe vi må ta til etterretning, sier Løwer.

- Nå følger vi utviklingen nøye, får informasjon og gjør de viktige vurderingene. Utover dette har jeg ingen kommentar, sier hun.

Sprakk etter to dager

Valgkomiteen innstilte den 1. april på at de aksjonærvalgte styremedlemmene skulle gjenvelges for en periode på inntil to år på generalforsamlingen 26. april.

To dager etter innkallingen til generalforsamlingen sprakk Panama-skandalen.Aftenposten kunne fortelle om praksisen i DNB Luxembourg, der kunder har fått hjelp til å opprette postboksselskaper i skatteparadiser.

Saken, og håndteringen av den, har fått hard medfart.

Tolket som signal

Monica Mælands detaljerte oppfølging av DNBs redegjørelse tidligere denne uken, ble tolket som et signal om mistillit til styret i DNB, blant annet av UIO-professor Einar Lie.

- Denne type refsende spørsmål er ingen tillitserklæring, for å si det forsiktig, sa Lie til Aftenposten tirsdag.

Overfor DN uttalte professoren at «antall spørsmål, ordlyden og detaljeringsgraden i brevet fra statsråd Mæland ikke bygger tillit til DNB-styret.»

Fire av de fem aksjonærvalgte styremedlemmene er på valg, og ble foreslått gjenvalgt av valgkomiteen: styreleder Anne Carine Tanum, nestleder Tore Olaf Rimmereid og styremedlemmene Berit Svendsen og Jaan Ivar Semlitch (se grafikk).

Brevet er signert av blant annet Mette I. Wikborg, som sitter i valgkomiteen i DNB.

Les også:

- Åpenbart at lønnspakken ikke samsvarer med jobben som er gjort

Dette kan få oljeprisen til å stupe igjen

Fått med deg denne?

Trendene på to hjul
Dette er motorsyklene som gjelder i år.
03:29
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.