Om to uker møtes aksjonærene i DNB blant annet for å velge nytt styre i banken.

Valgkomiteen i DNB mener at styreleder Anne Carine Tanum bør gjenvelges for ytterligere to år, melder NRK.no

Innstillingen var klar før skatteparadisskandalen. Leder av valgkomiteen Elbjørg Løwer sier til NRK at det ikke vil bli gjort noen endringer som følge av dette.

DN skrev tidligere torsdag at det har fremstått som åpent om noen eller hele DNB-styret byttes ut.

Årsaken er den mye omtalte praksisen i DNBs datterbank i Luxembourg, der kunder har fått hjelp til å opprette postboksselskaper i skatteparadiser.

Saken, og håndteringen av den, har fått hard medfart.

Valgkomiteen innstilte den 1. april på at de aksjonærvalgte styremedlemmene i DNB skulle gjenvelges for en periode på inntil to år på generalforsamlingen 26. april.

To dager etter innkallingen til generalforsamlingen sprakk Panama-skandalen, og Aftenposten kunne fortelle om praksisen i DNB Luxembourg.

Les også:

– Oljedirektoratets anslag er milevis fra markedet

- Glade for at Høyesterett ga Reitan medhold

- Vi må vurdere hvordan vi håndterer denne saken (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Fått med deg denne?

̧«Menneskeroboten» Hubo hilste Erna med Brann-hyllest
Den menneskelignende roboten Hubo kan mer enn å rydde opp etter atomulykker. Statsminister Erna Solberg (H) fikk blomster og et "heia Brann" da de to møttes i Seoul torsdag.
01:49
Publisert: