Banken gjennomførte et større nettosalg av statsobligasjoner til andre banker i slutten av forrige uke, og Kredittilsynet skal se nærmere på bakgrunnen for dette salget, skriver Dagens Næringsliv.

Storsalget av statsobligasjoner skjedde like før regjeringen la fram redningspakken på 350 milliarder kroner søndag.

Les også: DnB Nor kaster seg over "gullkortet"

– Vi er kjent med saken og spekulasjonen, og har bestemt oss for å se nærmere på forholdet, opplyser seksjonssjef Geir Holen i Kredittilsynet.

Intern gransking
Samtidig satte DnB Nor-sjef Rune Bjerke onsdag kveld i gang en intern gransking.

– Ingen i DnB Nors ledelse eller organisasjon kjente til at myndighetene hadde besluttet en løsning basert på statsobligasjoner og obligasjoner med fortrinnsrett før søndag ettermiddag. Som følge av påstander og rykter i markedet har vi igangsatt interne undersøkelser knyttet til DnB Nors handel med statsobligasjoner, opplyser Bjerke til avisen.

Banken nettosolgte statsobligasjoner for rundt 1,1 milliarder kroner torsdag og ytterligere 1,2 milliarder kroner fredag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.