Kurdiske selvstyremyndigheter (KRG) mener DNOs uenigheter med Oslo Børs er i ferd med å ødelegge kurdernes omdømme.

Nå reagerer KRG med å stanse alle DNOs operasjoner og selskapets involvering i Kurdistan-region med øyeblikkelig effekt. Det kommer frem i et brev kurdiske selvstyremyndigheter sendte til DNO Irak idag.

- Den interne disputten mellom DNO og OSE skulle ikke vært rettet mot KRGs minister ved å utgi misledende og selektiv informasjon, skriver KRG i brevet til DNO.

I stedet blir de andre partnerne i produksjonsdelingsavtalen på Tawke-feltet utpekt til å håndtere dag-til-dag-operasjonene. All oljeeksport vil opphøre og DNO vil ikke bli berettiget til noen økonomisk vinning i suspensjonsperioden, heter det i brevet.

Må rette opp KRGs rykte
Utestengingen av DNO skal vare i maksimalt seks uker og i denne perioden må DNO løse alle problemer med Oslo Børs og andre uenigheter med tredjepart og rette opp KRGs gode rykte. Hvis DNO lykkes med dette i løpet av de neste seks ukene, vil oljeselskapet få fortsette med støtten til de kurdiske myndighetene. Hvis DNO derimot ikke klarer å ordne opp, truer de kurdiske selvstyremyndighetene med å avslutte DNOs operasjoner i de kurdiske områdene "med eller uten kompensasjon".

- En kompensasjon, hvis den gis, vil gjenspeile størrelsen på skadene KRG er påført, avsluttes brevet som er undertegnet den kurdiske oljeministeren Ashti Hawrami.

Her er DNOs svar: DNO truer Børsen med søksmål

Tidligere mandag ba DNO seg suspendert fra handel på Oslo Børs: Børspause i DNO

Les brevet fra de kurdiske myndighetene her(Ekstern lenke)

Les mer om saken her:
DNO fant pengene
DNO skylder på finanskrisen
Snakket opp kursen og solgte
Holdt aksjekjøp hemmelig
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.