Oslo Børs stiger torsdag anført blant annet av DNO International.

company:dno

Oljeselskapet leverer bedre omsetning og inntjening enn ventet på alle nivåer i tredje kvartal.

Les også: Rekordkvartal for DNO

Samtidig opplyser selskapet at Tawke-feltet i Nord-Irak er i rute til å bli det første "én milliard fat"- feltet i irakisk Kurdistan.

DNO stiger 2-3 prosent til 19,33 kroner.

Andre klatrere er blant annet aluminiumsprodusenten Norsk Hydro NHY, som er opp 1,3 prosent, riggselskapet Seadrill, som er opp 1,30 prosent og cruiserederiet RCCL, som stiger 2,5 prosent.

Markedets øyne er også rettet mot USA torsdag dag der den potensielt kommende sentralbanksjefen Janet Yellen skal holde en tale i Senatets bankutvalg.

Innledningen til foredraget ble publisert onsdag.

Nordea Markets mener hun ikke sier noe overraskende, men at Jellen bekrefter at dersom hun får nok stemmer i Senatet til å bli sjef så vil Fed føre en ekspansiv pengepolitikk lenge, ifølge morgenrapporten.

"Hun sier blant annet at vi har gjort framskritt, men har lenger å gå for å ta igjen det tapte etter krisen og at økonomien er “far short” av sitt potensiale. Aksjemarkedene likte budskapet og nedgang på børsene i USA ble snudd til oppgang", heter det.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,87 prosent til 539,90 poeng.

Les også:
- At utbytte skal være den helligste kua er feil

Aker fortsetter å tape (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.