Tidligere i dag ble det kjent at Økokrim vil starte etterforskning av det norske oljeselskapet DNO.

Les også: Økokrim etterforsker DNO

- Som kjent verserer det flere saker hvor det etterforskes transaksjoner i forbindelse med mulige lekkasjer og manipulering av informasjon i media som har hatt effekt på kursen i DNO aksjen. DNO er ikke part i disse sakene. DNO vil anmode Økokrim om også å etterforske mulige lekkasjer hos Oslo Børs i forbindelse med den såkalte DNO-saken, skriver DNO i en børsmelding.

DNO skriver i meldingen at selskapet ser frem til at Økokrim skal etterforske "alle spesielle transaksjoner med DNO-aksjen" og "imøteser at Økokrims etterforsking kan avklare spekulasjoner rundt disse".

- DNO registrerer nok en gang at en offentlig etat legger ut informasjon som har effekt på DNOs aksjekurs, uten at selskapet på forhånd er varslet, slik selskapet kan informere hele aksjemarkedet med utfyllende og mer presis informasjon, skriver DNO.

DNO-aksjekursen stupte etter meldingen. Aksjen er ned 5,34 prosent til 4,89 kroner.

Ingen egeninteresse
Kommunikasjonsdirektør Per Eikrem ved Oslo Børs sier til TDN Finans at de "selvfølgelig" ikke har egeninteresser i DNO-saken, og at de ikke fra før hadde fått signaler om at DNO International ønsket at Økokrim skal etterforske saken.

- Vi har selvfølgelig ikke hatt noen agenda eller noen egeninteresser i den såkalte DNO-saken, sier Eikrem.

- Det får bli opp til Økokrim å vurdere om de ønsker å gå videre med saken, sier han videre.

Eikrem presiserer at ansatte ved Oslo Børs har ikke lov til å eie aksjer i selskaper notert på Oslo Børs.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.