Børsklagenemden opphevet igår gebyret DNO International fikk for ikke å ha gitt kursrelevant informasjosn til markedet. DNO må likevel betale nesten én million kroner i bot for å ikke ha gitt den samme relevante informasjonen til Oslo Børs.

Striden dreier seg om salget av en post på nesten fem prosent av DNOs utestående aksjer til Kurdistans minister for naturressurser.

Les også: Holdt aksjekjøp hemmelig

I en melding offentliggjort gjennom børsens system fredag, skriver selskapet at det søkte etter potensielle kjøpere både gjennom direkte og indirekte kanaler før det solgte av sin egen beholdning av aksjer.

- Best mulig pris
- Hovedrasjonalet bak salget ble utløst av turbulensen i finansmarkedet i en tid der tradisjonelle kilder til finansiering ikke var tilgjengelig. Selskapets fokus var å selge aksjene til den best mulige prisen og at salget ble fullført til en pris som lå vesentlig høyere enn markedskursen på den tiden, skriver DNO i meldingen.

- Spekulative og misvisende konklusjoner
DNO reagerer kraftig på at Oslo Børs offentliggjør hele referatet fra Børsklagenemdens møte, selv om nemden konkluderer med at DNO ikke har holdt tilbake informasjon om hvem som rent faktisk eide aksjene.

Selskapet mener referatet inneholder beskyldninger mot DNO som det allerede har tilbakevist og som Børskalgenemden også har kommet til at ikke det finner belegg for å støtte.

- Dette kan føre til spekulative og misvisende konklusjoner, og gi markedet tilgang til informasjon som selskapet ikke har plikt til å gi og som er irrelevant for vurderingen av selskapets aksjer, avslutter DNO.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.