De siste årene har Tore Lie bygd seg opp til å bli en storaktør innen eiendom fra sin base i Stavanger.

Etter å ha levert et overskudd på en halv milliard kroner i 2007, gikk eiendomsutvikler Tore Lies Otium-konsern med underskudd ifjor.

Oppsigelser, bråstopp i boligsalget og store aksjetap preget året, skriver Dagens Næringsliv.

- Fra høsten av har det mer eller mindre stanset opp. Dette skyldes ikke at det ikke er et boligbehov. Etterspørselen er der. Folk er avventende, fordi de føler krisen på kroppen., sier Otiums finansdirektør Ketil Petterson til DN.

Lie trodde ikke på noe krakk i februar: - Jeg har kontroll


Kutt
Bråstoppen de siste månedene har ført til at Otium har kuttet bemanningen med 20 årsverk til 80.

Les også: Kutter ut eiendoms-meglere

I starten av fjoråret begynte Otium å kjøpe seg kraftig opp i Acta, selskapet som selger aksje-, eiendoms-, shipping- og andre typer fond til småsparere. Så langt har det vist seg å være en dårlig investering med et regnskapsmessig tap på rundt 200 millioner kroner i 2008.

Ifølge Petterson er Otium-konsernet godt rustet til å tåle dårlige tider. 2007-regnskapet viser en bokført egenkapital på drøyt 800 millioner kroner av en totalbalanse på 3,7 milliarder kroner.

Ved årsskiftet 2007/2008 hadde Otium-konsernet en langsiktig bankgjeld på 1,7 milliarder kroner og kortsiktig bankgjeld på drøyt 400 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.