Det har vært flere tøffe år for både meglere og investorer på Wall Street, med mange skandaler, og der store penger er tapt både på lovlig og ulovlig vis.

Tidlig mandag morgen fikk politiet telefon fra en av de ansatte i meglerhuset PFGBest om at det sitter en mistenkelig person i en bil utenfor meglerhusets hovedkvarter. Da politiet kommer frem til bilen, finner de en slange som går fra bilens eksosanlegg og videre inn i kupeen.

Den nesten livløse skikkelsen som sitter sammenkrøpet inne i bilen er ingen fremmed for politiet i Cedar Falls i Ohio. Det er Russell Wasendorf Sr. (64), den høyt respekterte eieren og direktøren i meglerhuset PFGBest, skriver Dagens Næringsliv.

Wasendorf tok i sin tid med seg meglerhuset sitt fra Chicago, bygde et glasspalass, skapte arbeidsplasser, åpnet en luksuriøs italiensk restaurant og ble en av småbyenCedar Falls store menn.

Han er såvidt i live, et helikopter frakter ham til sykehuset. Han ligger nå i koma.

Fasaden sprakk
Samme dag som Russell Wasendorf forsøkte å ta sitt eget liv, gikk tilsynsmyndighetene i Chicago til retten og anmeldte Wasendorf for svindel og dokumentfalsk.

På klientkontoen hvor det skulle stått 200 millioner dollar, sto det bare fem millioner dollar.

Tilsynet hevder svindelen skal ha pågått siden februar 2010. Wasendorf beskyldes også for å ha begått storstilt dokumentfalsk. FBI er koblet inn i etterforskningen og enkelte aviser har allerede døpt Wasendorf-tragedien for «Mini-Madoff».

Havariet i Wasendorfs meglerhus kommer samtidig som bransjen fortvilet forsøker å gjenoppbygge sitt rykte etter konkursen i finanskonsernet MF Global Holdings.

Død eller begavet?
Samtidig leter FBI med lys og lykte etter den 46-årige bankdirektøren Aubrey Lee Price.

Hjemme i Georgia la Price ifølge Dagens Næringsliv nylig igjen et selvmordsbrev hvor han skrev at han hadde tapt så mye penger at han kom til å hoppe fra en ferge i Key West i Florida.

Kredittkortutskrifter viser at han kjøpte dykkervekter og en fergebillett i Key West. Siden har ingen sett han.

Men FBI tror bankdirektøren har stukket av til Latin-Amerika med 17 millioner dollar, drøyt 100 millioner kroner, som han skal ha underslått fra sin egen bank.

Døden i retten
Samme dag som Aubrey Lee Price ble siktet for bedrageri, satt den tidligere Wall Street-megleren Michael Marin (53) i retten i Phoenix Arizona. Marin var mangemillionæren, eventyreren og kunstsamleren som ble brutalt kvestet av finanskrisen i 2008.

Da Marins banksaldo var sunket fra 900.000 dollar til 50 dollar, brant også millionvillaen hans ned. Brannmannskapet fant Marin – iført dykkemaske og oksygentank – på vei ut av flammene. Vidundergutten fra Wall Street ble senere siktet for å ha satt fyr på sitt eget hus.

Da Marin ble funnet skyldig 28. juni i år, førte han hånden opp til munnen. Kort tid etterpå segnet han om og døde. Igår bekreftet politiet at de fant Cyanid i Michael Marins bil.

Les også: Finansfolk mener uetisk oppførsel gir suksess


Kommentar: Kan vi stole på banker?

Gigantsøksmål etter rentetriksing
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.