Dollarindeksen noteres torsdag morgen til et toppnivå for de seneste tre månedene.

Oppgangen kommer i påvente av offentliggjøringen av ledende indikatorer for USA og en regional måling av amerikansk industriproduksjon, som ventes å styrke inntrykket av at amerikansk økonomi er i en positiv utvikling, skriver Bloomberg News.

Referatet fra forrige møte i sentralbanken Federal Reserve viser at flere medlemmer tar til orde for endring i omfanget av tilbakekjøp av obligasjoner.

Euro faller for andre dag på rad, før offentliggjøringen av tall som ifølge analytikere vil vise en svekkelse i produksjons- og servicenæringene i eurosonen.

- Oppgangen i dollar vinner gradvis styrke. Det er klarere tegn til økonomisk gjeninnhenting i USA, sier Marito Ueda, direktør i valutamarginselskapet FX Prime Corp. i Tokyo, til nyhetstjenesten.

Dollarindeksen, som beregnes av IntercontinentalExchange, og omfatter dollar mot seks av USAs største handelspartnere, var på et tidspunkt torsdag morgen oppe i 81,279, som er det høyeste nivået siden 16. november.

Euro ble sent onsdag kveld notert til 1,3284 dollar, mens dollar ble notert til 93,57 yen. Torsdag morgen noteres valutakryssene på henholdsvis 1,3264 og 93,48.

Kronen er torsdag morgen svekket med om lag tre og en halv øre mot euro, til 7,4408, sammenlignet med nivået ved stengetid for Oslo Børs onsdag. Mot dollar er kronekursen svekket med om lag seks øre til 5,6100 i samme tidsrom.

LES OGSÅ: Uenighet i Federal Reserve (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.