I juni ifjor ble tre Thule-topper, blant dem Anders-Ivar Olsen, pågrepet og siktet for grov økonomisk utroskap etter en Økokrim-razzia. Det dreide seg om en utbetaling av seks millioner dollar fra Thule Drilling til et annet selskap.

Thule Drilling gikk konkurs i september 2010.

I Norge er den mediesky investoren best kjent for sine mange fiaskoer. Minst 360 millioner kroner forsvant i riggselskapet Thule Drilling før det gikk konkurs. Møbelkonsernet Hjellegjerde og snusprodusenen Taboca har også vært store tapssluk for Olsen.

Pengene har kommet fra selskapet Norinvest Ltd. på De Britiske Jomfruøyer. Olsen skal ha tappet sitt eget selskap Norinvest for minst 47 millioner kroner, har DN tidligere skrevet.

Olsen og et av hans selskaper er saksøkt av konkursboet i Norinvest for nesten 90 millioner kroner. Flere andre kreditorer banker også på døren. På toppen av dette kommer Økokrim-siktelsen og Skattekrim-granskning.

Les også: Økokrim-razzia mot Thule-topper

Nå har Oslo tingrett behandlet et krav på 39,2 millioner kroner mot Anders-Ivar Olsen personlig fra konkursboet i Norinvest. Tingretten har dømt Olsen til å betale et beløp på 33.549.383 kroner til boet. Saksomkostninger tilkjennes ikke.

- Overrasket
Anders-Ivar Olsens advokat Botolf Botolfsen jr. sier til DN.no at hans klient ennå ikke har bestemt seg for om han vil anke dommen.

- Men vi er overrasket over den bevisvurderingen retten har gjort, sier Botolfsen.

- Min klient har nå fått dommen og summer seg litt, så må vi diskutere om vi skal anke eller ikke, sier han.

Vil ikke selge hus til Sharif
I midten av september skrev DN at Olsen vil selge luksusboligen sin, som trolig har en markedsverdi på minst 50 millioner kroner.

- Det er det største aktivaet han har. Hvis han skal få nok midler til å gjøre opp med sine kreditorer, så må han selge boligen, sa Olsens advokat i tingretten.

Tommy Sharif, eier av Sharifs Dekksenter, har i lang tid vært svært interessert i boligen, men Anders-Ivar Olsen vil ikke selge til Sharif.

- Sharif er ikke aktuell. Hvor skulle han få penger fra? har Olsen tidligere sagt.

Les mer: Vil selge praktbolig – men ikke til Sharif (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.