I 2010 ble den tidligere Societe Generale-traderen Jerome Kerviel dømt for å på egenhånd ha påført banken et tap på 4,9 milliarder euro.

En domstol i Paris forkastet onsdag anken fra den Kerviel. Dermed blir dommen fra 2010 stående.

Den gangen ble Kerviel funnet skyldig i misbruk av bankens tillit, dokumentforfalskninger og for å ha rapportert feilaktige opplysninger i bankens datasystem. Selv hevder Kerviel at banken har brukt ham som syndebukk for å skjule tap som banken ble påført i forbindelse med investeringer i amerikanske subprime-lån.

Dømt til å betale
Etter avgjørelsen i retten i Paris onsdag må Kerviel belage seg på å tilbringe tre år i fengsel. Han er samtidig dømt til å betale tilbake de 4,9 milliarder euroene som banken tapte på handlene hans.

Société Générale har imidlertid signalisert at de ikke vil tvinge sin tidligere medarbeider til å betale erstatningen.

Kerviel har aldri nektet for å ha tatt posisjonene på tilsammen 50 milliarder euro som endte med å påføre banken milliardtapet. Han hevder imidlertid at hans overordnede visste om posisjonene, noe Societe Generale benekter.

Ifølge CNBC.com sier Kerviels advokat David Koubbi onsdag at Kerviel kan komme til å anke dagens dom til Frankrikes høyeste rettsinstans.

Les mer om såkalte rogue tradere og deres tradingskandaler: Meglerne som gikk amok (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.