Mangemilliardæren Donald Trump har overrasket de fleste med å ta en soleklar ledelse i kampen om å bli nominert som republikanernes neste presidentkandidat.

Og til tross for at Trump de siste ukene og månedene har kommet med en rekke kontroversielle uttalelser, har det ikke rokket ved hans ledelse på meningsmålingene. Nær 30 prosent støtter nå Trump.

Nå slår han til igjen med klokkeklare meninger - igjen i en upolitisk innpakning.

I et intervju i CNBC-programmet  «Face the Nation» langer han ut mot de høye lønningene til toppsjefene i USA, som ofte er godkjent av styrene i selskapene som er fylt opp med toppsjefenes venner.

- Skammelig

Trump mener alt for mange styrer i amerikanske storselskaper ikke er uavhengige.

- Det er skammelig. Noen ganger er det styret som bestemmer, men jeg vil anta at det skjer i under ti prosent av tilfellene, og så ser du disse gutta som drar inn enormt med penger. Det er en total og fullstendig vits, sier Trump ifølge cnbc.

Også det norske oljefondet har flere ganger tatt kampen opp mot skyhøye lederlønninger, først og fremst i USA. En undersøkelse viser imidlertid at oljefondet stemmer ja til superlønninger i 91 prosent av sakene. (krever innlogging).(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Trump lover å ikke stille som uavhengig kandidat

 
Jeb Bush i strupen på Donald Trump

 
Trump vil bruke milliarder på å bli valgt