De siste ukene har flere av Norwegians avganger til og fra New York blitt forsinket grunnet tekniske problemer med selskapets splitter nye Dreamliner-fly.

Natt til mandag måtte flere hundre passasjerer på John F. Kennedy Airport vente i mange timer på å komme seg fra New York til Oslo. Feil med hydraulikken på nesehjulet til Dreamlineren førte til at flyet på grunn av sikkerhetsårsaker måtte gjennomføre flyvningen til Oslo med redusert vekt. 70 passasjerer ble derfor holdt igjen i New York.

Forsinkelsene i New York forplanter seg nå til neste avgang på flyselskapets ferske langdistansenett. Den samme Dreamlineren som søndag fikk problemer i New York skulle etter planen ha startet på turen fra Oslo til Bangkok klokken 15.20 mandag ettermiddag. Like etter klokken 19.00 mandag sto imidlertid flyet fortsatt på bakken.

246 passasjerer har dermed ventet i fire timer på at problemene med nesehjulshydraulikken skal bli fikset.

- Flyet står i Oslo og undersøkes teknisk. Det skal forhåpentligvis dra til Bangkok om noen timer. Mer enn det vet vi ikke ennå, men man håper at det bli løst i løpet av nær fremtid i dag, sa informasjonssjef Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian til DN.no i 18.30-tiden mandag ettermiddag.

Hun opplyser at passasjerene så langt har fått utdelt to runder med matkuponger og at de blir holdt løpende oppdatert med informasjon om når flyet kan komme avgårde.

På Oslo Lufthavns hjemmesider står Bangkok-ruten oppført med ny avgangstid klokken 19.30 i kveld.

LES MER:

Én forsinket flyvning kan koste Norwegian mer enn millionen

Ba 70 passasjerer forlate flyplassen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.