Førstestatsadvokat Harald L. Grønlien besluttet mandag å droppe den såkalte mafiaparagrafen, som omhandler organisert kriminalitet, melder Aftenbladet.no.

Statsadvokaten henlegger i tillegg saken mot én av de sju personene som i juni 2008 ble siktet for brudd på verdipapirloven og straffelovens paragraf om organisert kriminalitet i Acta-saken.

– Vi har hele tiden vært av den oppfatning at det ikke har vært grunn til å anvende den såkalte mafiaparagrafen. Vi har mistenkt politiet for å ha brukt denne bestemmelsen for å benytte etterforskningsmetoder som de ellers ikke ville ha kunnet benyttet, sier en av de siktedes advokat, Bjørn Stordrange.

Ulovlige transaksjoner
Politiet mener de siktede står bak ulovlige transaksjoner for over 100 millioner kroner.

Grønlien har ikke tatt stilling til de øvrige siktede i saken. Etter statsadvokatens behandling sendes nå saken tilbake til politiet for videre etterforskning. En samlet påtaleinnstilling er ventet en gang i løpet av høsten.

Les også: - Først nå har de mørke skyene forlatt oss (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.