En fersk undersøkelse viser at de fleste som tar bachelorgraden ved NTNU og som ønsker seg i arbeid etterpå, er ute i jobb innen kort tid.

Over halvparten får også raskt en stilling som er relevant for utdanningen. I tillegg er trivselen stor.

- Dette viser at utdanningen og graden er relevant, sier prorektor for utdanning og læringskvalitet ved NTNU, Berit Kjeldstad, i en pressemelding.

NTNU gjennomførte ved utgangen av 2009 en undersøkelse blant kandidater som gikk ut med en grad de tre foregående årene.

Relativt ny grad
Bachelorgraden er fremdeles relativt ny på arbeidsmarkedet, og det har vært stilt spørsmål ved om denne er attraktiv og relevant.

- Undersøkelsen viser nettopp at kandidatene er attraktive, understreker Berit Kjeldstad.

81 prosent av bachelorene kommer i jobb innen fire måneder etter avlagt grad. Undersøkelsen viser at den første stillingen opplevdes som relevant i forhold til bachelor-utdanningen av over halvparten de spurte. 68 prosent av kandidatene med bachelorgrad fra NTNU er allerede i en jobb som tilfredsstiller de egenskaper de selv mener kjennetegner en god jobb.

Undersøkelsen omfatter ikke sivilingeniørutdanningen, som tidligere erf#229er viser raskt gir relevant jobb.

Les også:
Dobbelt opp for de flinke
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.