Selv om boligprisene har steget kraftig de siste årene, har det vært mange rapporter om at det tregt i luksussegmentet.

- Ved tvangssalg setter vi ned prisen helt til vi får en budgiver. Vi har ingen gjeldende bud per dags dato, forteller advokat Marielle Hattrem Øverby som er ansvarlig for salget.

Da den herskaplige boligen på 700 kvadratmeter først ble lagt ut for salg i mars 2011, var det med en prisantydning på 40 millioner kroner. I oktober samme år ble prisen på herligheten kuttet med drøye fem millioner kroner til 34,9 millioner. Nå er prisen nok en gang nedjustert - til 28 millioner.

Øverby fortalte i oktober 2011 at interessen for boligen var stor. Idag kan advokaten fortelle at det er liten interesse for boligen.

Nordea står bak salget. Årsaken er at villaen på Ullern ble stilt som sikkerhet for Nordea og skipsreder Axel C. Eitzen etter at Eitzen i 2007 bisto Moltzau i et mislykket forsøk på å berge Moltzaus Tankrederi. Siden har Eitzen forsøkt å få dekket sine utlegg gjennom pantsetting og senere tvangssalg av eiendommer, eid av familien Moltzau.

- Stabil etterspørsel på dyre boliger
Den storslåtte eiendommen ligger skjermet til på en høyde på Ullernåsen med utsikt over Oslo med havnebassenget. Tomten er nesten 3,4 mål, og bebyggelsen består av hovedhus og sidebygning/portnerbolig. I tillegg har den også en garasje med plass til fire biler.

Øverby påpeker at boligen er knyttet til en spesiell sak, og at huset er et spesielt objekt. Hun vil heller ikke si noe om prisen kan bli nedjustert ytterligere.

- Det er usikkert hvor lenge dette tilbudet vil stå. Vi skal ha en åpen visning neste uke, og så får vi se hva som skjer etter det, sier Øverby.

Hun vil heller ikke spekulere rundt årsaken til at boligen ikke har blitt solgt, men påpeker at hun har fått signaler i markedet om at det er vanskeligere enn tidligere å selge boliger i denne prisklassen.

Leder Christian Dreyer i Eiendomsmeglersforbund tror markedet for boliger i denne prisklassen har utviklet seg stabilt.

- Vi har ingen prisstatistikk som skiller ut det dyrere segmentet, men jeg tror det er en stabil etterspørsel og omsetning på disse objektene. Etterspørselen for slike boliger fortoner seg selvfølgelig annerledes enn normalmarkedet, sier Dreyer.

Han understreker at en finner alltid enkeltseksempler på salg som går bra og dårlig.

Heftig konflikt
Skipsreder Ragnar Moltzau jr. og hans familie har siden 2007 kjempet en innbitt kamp for å redde familien fra økonomisk ruin. I januar ifjor gikk de på en ny smell i lagmannsretten.

Moltzaus kone Aase Marie Moltzau tapte rettssaken mot skipsreder Axel C. Eitzen om tvangssalg av familiens praktvilla på Ullern, samt en villa på Snarøya. Disse to boligene tilhører henne.

- Dommen er en økonomisk katastrofe for Moltzau, og vi er både overrasket og skuffet over lagmannsrettens avgjørelse, sa Moltzaus advokat, Joar Heide i advokatfirmaet Ræder til DN.

Les også:
Sissener i rettskrangel etter luksuskjøp

Prakteiendom solgt til halv pris
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.