– Fra 2017 vil det såkalte «Shamu»-showet, der spekkhoggerne utfører ulike stunt og saltoer, erstattes med en ny utgave som tar for seg dyrenes naturlige omgivelser og atferd, forklarte SeaWorld-sjef Joel Manby til investorer mandag. Grunnen er at publikum har gjort det klart at de heller vil se dyrene opptre naturlig enn utføre triks.

Dyrevernsaktivister er ikke fornøyd med endringene som er varslet. De vil at selskapet helt skal slutte å holde spekkhoggere i fangenskap.

– Det er nødvendig og uunngåelig at SeaWorlds nedrige sirkusshow tar slutt, men det er fangenskap som frarøver disse dyrene alt som er viktig og naturlig for dem, sier Jared Goodman i PETA (People for the Ethical Treatment of Animals).

– Denne endringen blir som å slutte å piske sirkusløver, men låse dem inn i bur på livstid.

Etter at en dokumentar i 2013 viste hvordan spekkhoggere reagerer på å bli holdt i fangenskap, har inntektene til det Florida-baserte firmaet falt. Publikumssvikten har vært størst i San Diego i California, og det er i første omgang der «Shamu»-showet – oppkalt etter SeaWorlds første spekkhugger – blir gjort om. I Orlando og San Antonio skal det fortsette som før.

 

Les også: WWF-rapport: – Det står dårlig til med havene


Solkrem skader korallrev verden over

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.