Ifølge det tyske analyseinstituttet IFO vil en gresk konkurs og euro-exit kan koste Tyskland så mye som 82 milliarder euro, mens en konkurs uten exit kan koste landet så mye som 89 milliarder euro. Det skriver Bild, ifølge Bloomberg News.

Samtidig er det gjort kjent at Tyskland støtter opp om Spanias planer om budsjettkutt og fordømmer de høye rentene på spanske statsobligasjoner som de mener ikke «reflekterer de fundamentale forholdene i den spanske økonomien, vekstpotensialet og bærekraftigheten til offentlige finanser». Det fremgår av en felles uttalelse fra Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble og den spanske økonomiministeren Luis de Guindos etter et møte mellom de to ifølge Financial Times.

Etter at de to ministrene møttes i Berlin tirsdag ga de imidlertid ikke noen hint om nye initiativer om hvordan å roe markedene og forhindre smitte fra Spania til andre eurosonemedlemmer, slik som Italia.

Ministrene snakket positivt om Spanias tillegg til grunnloven om en «balansert budsjettregel».

Les mer:
Negative utsikter for Tyskland
Pessimismen brer seg i Tyskland (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.