Etter en omfattende cellegiftbehandling er Gunhild Stordalen utskrevet fra sykehuset i Nederland. Hun er nå til rehabilitering.

Det opplyser Petter Stordalen til VG søndag.

– Gunhild er kommet gjennom behandlingen med cellegift, og stamcellene er ført tilbake. Behandlingen har vært vellykket, og hun er nå skrevet ut fra sykehuset og har startet med rehabiliteringen, bekrefter han overfor avisen.

Det ble i november kjent at kona til investoren og forretningsmannen hadde fått påvist den livstruende og sjeldne sykdommen systemisk sklerodermi.

- Vil ta lang tid

Hun har siden november vært innlagt på et sykehus i Utrecht i Nederland, som utfører en eksperimentell behandling hvor stamcellene tas ut av kroppen og fryses ned. Deretter slås immunforsvaret ut med en cellegiftkur før stamcellene føres tilbake.

– Det er fortsatt stor infeksjonsfare og det vil ta lang tid før immunsystemet er gjenoppbygget og vi ser effekten av behandlingen, understreker Petter Stordalen.

Gunhild Stordalen er utdannet lege og er styreleder i The Stordalen Foundation. Hun har blant annet tatt initiativ til konferansen EAT, som har klima og matvareindustri som tema.

Ifølge Petter Stordalen er konas målsetting å kunne delta på EAT-konferansen i juni i år.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Søndag snakker han offentlig igjen


Hele intervjuet i Dagens Næringsliv med Gunhild og Petter Stordalen(NB. krever innlogging)

«Hvis jeg ikke dør, hvordan kommer livet mitt til å bli?» (kortversjon)


- Et globalt og ganske skummelt problem