I et brev til DNO-aksjonærene, ber DNO-sjef Helge Eide om aksjonærenes støtte til fusjonen med det arabiske oljeselskapet RAKs andeler i Midtøsten og Nord-Afrika. I brevet skriver Eide at fusjonen er nødvendig for å nå DNOs mål om å vokse og at RAK vil gi selskapet et bedre fotfeste i regionen. Eide argumenterer også for at det er uavhengige parter som har verdivurdert både RAK og DNOs verdier som avgjør bytteforholdet mellom de to. DNO-sjefen lokker også aksjonærene med at en RAK-fusjon vil gjøre DNO mer attraktiv for notering på London-børsen og at det vil sette selskapet på radaren til flere investorer og gi selskapet tilgang til et mye større kapitalmarked.

Brevet kan ses som et svar på angrepet fra tidligere styreformann og storaksjonær Berge Gerdt Larsen i forrige uke.

I sommer sørget RAK for å kaste Berge Gerdt Larsen som styreleder i DNO etter at det arabiske selskapet kjøpte seg opp til en 30 prosent eierandel.

Generalforsamlingen ble mer dramatisk enn ventet ved at RAK kun en halvtime før møtet startet annonserte at det ønsket Berge Gerdt Larsen og det sittende styret bort. Larsen sa seg under generalforsamlingen dypt uenig i forslaget - og fremgangsmåten - og viste blant annet til at 61 prosent av aksjonærene ikke er representert på generalforsamlingen.

Les mer: Rak kastet Berge Gerdt Larsen

I forrige uke gikk Berge Gerdt Larsen til motangrep mot DNO-styret og storaksjonær RAK. Larsen krevde gjennom Petrolia Invest og advokat Erik J. Frydenbø blant annet gransking av avtalen mellom DNO og RAK og ønsker valg av nye styremedlemmer i DNO. DNO ble dermed nødt til å føye til flere nye punkter i den planlagte ekstraordinære generalforsamlingen i DNO 1. november.

Samtidig krevde Larsen gransking av aksjesalget til RAK og av hvilke avtaler som finnes mellom RAK, JP Morgan og/eller Openheimer om salg, tilbakekjøp eller shortsalg av DNO-aksjer. Han stilte også spørsmål ved styreleder Bijan Mossavar-Rahman forhold til RAK i form av eventuelt vederlag han får fra den arabiske aksjonæren og hvilken eierandel han har i DNO.

Les mer om Berge Gerdt Larsens krav her: Krever full gransking av DNO

Oppgraderer DNO (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.