I 2006 gikk investor Anders Buchardt (43) sammen med tv-kjendis Hallvard Flatland (61) om utvikling av et hytteområde i tilknytning til Gaustatoppen. Etter en pangstart fikk de to forretningspartnerne finanskrisen i fleisen i 2008, før salget for alvor skjøt fart igjen i 2015. Fjoråret er det nest beste i selskapets historie med overskudd på 18 millioner kroner før skatt.

Hallvard Flatland, eier halvparten av Gaustatoppen Invest.
Hallvard Flatland, eier halvparten av Gaustatoppen Invest. (Foto: Terje Bendiksby /NTB Scanpix)

– Det er ingen tvil om at vi har gode forhold over hele landet for fritidsboliger til fjells, sier eiendomsmegler Christopher Lejonberg som har solgt de fleste av tomtene i Gaustatoppen Naturpark.

Ifølge Lejonberg har gunstig kronekurs gjort at området også har tiltrukket seg mange svenske hyttekjøpere fra Göteborg-området.

Kun tre tomter igjen

Gaustatoppen Naturpark la ut rundt 40 hyttetomter ved påsketider i fjor med priser fra én til 1,7 millioner kroner. Nå er det kun tre tomter igjen.

Anders Buchardt (43) gjør det bra i fjellheimen.
Anders Buchardt (43) gjør det bra i fjellheimen. (Foto: Per Ståle Bugjerde)

– Interessen har holdt seg så langt i 2018 også. Utfordringen nå er at vi begynner å gå tom på varelageret, vi har ikke så mye mer igjen å selge. Så vi skal i gang med å planlegge for nye hyttefelt, sier Anders Buchardt som eier halvparten av Gaustatoppen Invest.

Flatland eier den andre halvdelen.

Hytteområdet er en del av Gaustatoppen Skisenter som er knyttet sammen med det eksisterende anlegget ved Gaustablikk. Hele Gaustaområdet består i dag av rundt 1200 hytter, hvorav 350–400 stykker i tilknytning til Gaustatoppen Naturpark. De fleste hyttene ligger på 900–1000 meter.

– Det er mye bra som skjer på Gaustatoppen nå, området er inne i en god steam med flere flinke aktører som bidrar bra, sier Buchardt.

Anders Buchardt satt igjen med 17 mill. i fjor

Satser stort

Han viser til at Gaustablikk Høyfjellshotell i vinter fikk nye svenske eiere som viser vilje til å satse, samtidig som Gaustatoppen Lodge fortsetter å selge og bygge leiligheter. Også i skianlegget satses det på flere løyper og attraksjoner.

– Da er de moro og inspirerende å satse, sier Buchardt.

Ifølge Buchardt vil flere av tomtesalgene først vise seg i 2018-regnskapene som så langt tegner til å bli bra.

Anders Buchardt driver med utvikling av eiendom også i Hafjell, Kvitfjell og senest i Hemsedal. I Hemsedal ble 40 av 47 leiligheter i prosjektet vY revet vekk på kort tid i vinter. Leilighetene ligger i tilknytning til et hotell med 150 rom som Buchardt og faren også skal bygge. De har mulighet for å bygge ytterligere hundre leiligheter i Hemsedal.

– Det er vel den største satsingen og investeringen i Fjell-Norge på mange år, sier Buchardt.

Trives i fjellet

En drømmevinter har bidratt til god fart i salget av fritidsboliger i fjellet. I Kvitfjell satser Alpinco nå på utbygging av en tredje fjellside gjennom prosjektet Varden.

– Kvitfjell har vært helt fantastisk. Der er det solgt tomter for 140 millioner kroner på et år, sier Buchardt.

Sammen med faren eier han 40 prosent av Alpinco. De øvrige eierne er norskamerikaneren Bjørn Erik Borgen med 40 prosent og DNB med 20 prosent.

Alpinco eier og driver også alpinanleggene i Hafjell og Kvitfjell.

– Det har vært tidenes sesong. Det er moro å se at målrettet satsing, tålmodighet og langsiktighet begynner å gi resultater. Vi liker oss i den norske fjellheimen for å si det sånn, sier Buchardt.

Alpinco har avvikende regnskapsår som avsluttes i april. Resultatene er derfor ikke klare for offentliggjøring ennå. Det er heller ikke tallene for hotellvirksomheten som veier aller tyngst i far og sønn Buchardts investeringsportefølje.

(Artikkelen er rettet med riktige eierandeler i Alpinco.)(Vilkår)

Ismaskin til 43.642 kroner og 50 øre
På Kjøkkenbenken: Mathias Steinbru viser hvordan man lager fløyelsmyk is med Pacojet Junior
01:12
Publisert: