Reklamasjonsnemnda for Eiendomsmeglingstjenester (RfE) har hittil i år behandlet 99 klagesaker mot eiendomsmeglere. Ett møte gjenstår i desember, så tallene kan bli høyere, skriver E24.

I de fleste av de 38 sakene der boligselgere eller kjøpere har fått medhold i klagen mot meglerne, er det gitt delvis medhold. Meglere har fått refs for kritikkverdig opptreden uten at klagerne har fått rett på økonomisk kompensasjon.

De siste årene har andelen klager som har vunnet frem, vært høyere.

Administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund sier at han tolker det som en liten forbedring når andelen meglere som felles, ser ut til å være synkende.

I bunken av klager på meglerne er det påstander om lokkeprising, ulovlig høye honorarer, meglere som roter til budrunden, feilinformerer interessenter og holder tilbake negativ informasjon om boliger.

Geving sier manglende informasjon ofte er tema i klagesaker mot meglere.

– Det er typisk saker hvor kjøper ikke har fått vesentlig informasjon om eiendommen fra megler, eller at denne informasjonen ikke er presentert riktig, sier han til E24.

(©NTB)(Vilkår)

Gasellevinnernes tips til nye gründere
Årets gasellevinner forteller de hvordan de klarte å øke omsetningen på 300 millioner kroner på fire å og kommer med råd til de som sitter inne med en günderidé.
01:32 Min
Publisert: