I oktober i fjor ble den herskapelige, men slitne eiendommen i Hoffsjef Løvenskiolds vei på Ullern i Oslo solgt for 32,5 millioner kroner. Prisantydningen var satt til 27 millioner kroner.

Nå er det klart at Selvaag-arving Frederik Selvaag hadde mest å slo i bordet med under budrunden.

Frederik Selvaag.
Frederik Selvaag. (Foto: Øyvind Elvsborg)

Han eier sammen med broren Olav Hindahl Selvaag og faren Ole Gunnar Selvaag boligbyggergiganten Selvaaggruppen, som er et av Norges største eiendomsutviklingsselskaper.

Kapital anslår i sin siste oversikt over Norges rikeste Selvaag-formuen til seks milliarder kroner.

Skal bli privatbolig

– Jeg har kjøpt eiendommen for å bo der selv, bekrefter Frederik Selvaag i en sms til DN.

I prospektet omtales Selvaags nye hjem som «en herskapelig og solrik eiendom med et enormt potensial og flott utsikt».

Den 2,76 mål store eiendommen består av et hovedhus, en portnerbolig og en dobbeltgarasje.

Selv om bebyggelsen, ifølge prospektet, fremstår som «sjarmerende, klassisk og solid», påpeker megleren at det er behov for rehabilitering.

Bygget i 1970

– Det er en flott eiendom, og kjøper og selger er fornøyde, sier eiendomsmegler Karin Bruteig i Krogsveen, som ikke ønsker å omtale handelen ytterligere.

Hovedhuset fra 1970 er på 484 kvadratmeter, og er ifølge prospektet svært innholdsrikt med store rom, sjenerøse vindusflater og takhøyde opp til 2,8 meter.

Den 51 kvadratmeter store portnerboligen over to etasjer har alle boligfunksjoner.

Frederik Selvaag eier ellers privat fritidseiendommer i Øystre Slidre, på Norefjell og på Tjøme.

– Det brer seg som ringer i vann

Flere meglere uttalte nylig til Dagens Næringsliv at markedet for dyre eiendommer er svært godt.

– Det er blitt flere velstående mennesker i Norge, og ikke minst flere rike arvinger etter at arveavgiften ble fjernet. Dermed er flere også villige til å betale høyere priser for flotte eiendommer. Når de som sitter på slike eiendommer ser denne utviklingen, blir det sluppet flere luksuseiendommer ut i markedet også. Det brer seg som ringer i vann, sa eiendomsmegler og advokat Tom E. Johnsen i Sem og Johnsen til Dagens Næringsliv.

Administrerende direktør Grethe W. Meier i Privatmegleren opplyste at deres omsetningsvolum av boliger over 15 millioner kroner nesten har tredoblet seg på fem år. I 2019 solgte kjeden 307 slike eiendommer, mot 197 i 2018 og 117 stykk i 2015.

– Det har vært en enorm utvikling i dette «luksussegmentet», selv om en bolig til 15 millioner kroner i dag nesten ikke er å anse som luksus, sa Meier.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.