Christian Vammervold Dreyer (45) slutter som administrerende direktør i Eiendom Norge for å bli direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Fredensborg as, ifølge en pressemelding fra Fredensborg.

Eiendom Norge, tidligere Eiendomsmeglerforetakenes Forening, er en bransjeorganisasjon for eiendomsmeglingsforetak i Norge.

– Jeg har hatt syv veldig givende og morsomme år i Eiendom Norge, men muligheten til å være med å utvikle et så spennende selskap som Fredensborg var enkelt å takke ja til, sier Dreyer til DN.

Traff hverandre i sommer

Fredensborg er eid av eiendomsmilliardær Ivar Tollefsen (58) og rommer alle hans eiendommer og prosjekter.

Hovedvirksomheten skjer gjennom det nær heleide og svenske børsnoterte eiendomsselskapet Heimstaden, som har eiendom i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland for til sammen nær 80 milliarder kroner.

Det gjør også Tollefsen til landets rikeste boligmilliardærer.

Kapital anslår hans nettoformue i 2018 til 20 milliarder kroner, hvilket kvalifiserer ham som Norges 12. rikeste, ifølge bladet.

I løpet av det siste året har Dreyer hatt flere samtaler med Tollefsen.

– Gjennom disse samtalene har jeg blitt bedre kjent med Tollefsen som person og Fredensborg som selskap.

Dreyer forklarer at han synes Fredensborg er et ambisiøst selskap som ønsker ivareta å og utøve sin samfunnsrolle. Han syntes det var inspirerende, noe han fortalte Ivar Tollefsen da de to møttes i sommer.

– Deretter gikk det utrolig fort. Et tempo som kjennetegner både selskapet, Ivar og meg, sier han.

Ingen ny lønnsbonanza

Dreyer, som har ledet Eiendom Norge siden 2013, tiltrer i Fredensborg januar 2020.

– Hva blir lønnen din i Fredensborg?

– Mine personlige betingelser ønsker jeg ikke å kommentere, svarer Vammervold Dreyer, som tjente 1,54 millioner kroner som Eiendom Norge-sjef i fjor.

– Hvor viktig var lønnen for at du skulle bytte jobb?

– Det var utelukkende de spennende mulighetene og utfordringene i stillingen som inspirerte og motiverte meg til å takke ja til denne jobben, lønnsmessig så er det liten forskjell fra hva jeg har hatt i jobben i Eiendom Norge, sier han.

Flere lederskifter

– Christian er en leder som kombinerer klokskap og erfaring med utålmodighet og engasjement. Med solid forretningsforståelse, bransjekunnskap og et godt verdigrunnlag, vil Christian passe godt inn og bli et verdifullt medlem av Fredensborgs ledergruppe. Det gleder meg at vi kan rekruttere så flinke folk som Christian, sier Fredensborg-eier Ivar Tollefsen.

Det har vært flere endringer i ledelsen av Fredensborg det siste året. Arve Regland ble finansdirektør i selskapet, og Magnus Nordholm rykket opp som konsernsjef tidligere i 2019.

Fredensborg as er morselskapet i Fredensborg-konsernet som eier nærmere 60.000 leiligheter i Skandinavia, Tyskland og Nederland gjennom Heimstaden AB.

Dreyer sier den nye jobben vil bestå av en rekke oppgaver når selskapet er av den størrelsen det er.

– Fredensborg er tydelig på at de som stor eiendomsbesitter har et viktig samfunnsansvar, et ansvar som skal forvaltes klokt og offensivt både nasjonalt og internasjonalt, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.