– Vi er blitt enige om å ikke gå ut med tall, sier Endre Tarald Glastad (45) etter kjøpet av majoritetsposten i selskapet AC Nord Gruppen. Selskapet eier blant annet Quality Hotel Klubben, Slottsfjellskolen, forretningssenteret Stensarmen og ikke minst det 129 mål store industriområdet og utbyggingsprosjektet Kaldnes Vest i sjøkanten like ved sentrum.

Flere hundre tusen kvadratmeter

Det er gründeren Asbjørn Abrahamsen (53) som nå selger seg ned til 25 prosent i AC Nord Gruppen, mens daglig leder Eirik Sunde skal eie åtte prosent av aksjene.

Tønsbergs Blad spekulerer på om det kan være snakk om en milliardhandel, men etter det DN forstår er det for høyt. Det er snarere snakk om en verdivurdering av selskapet på omkring en halv milliard, men med ytterligere utbetalinger til Abrahamsen avhengig av fremtidige resultater.

– Det er klart at de største verdiene ligger i Kaldnes Vest. I dag er det regulert til industri, men vi har sterk tro på at det vil bli en kombinasjon av bolig og næring der. Potensielt er det plass til flere hundre tusen kvadratmeter på den tomten, sier Glastad.

– Hva er tidsperspektivet på dette for dere?

– Vi er veldig langsiktige. Vi snakker ti år og mer. Vi synes Tønsberg er en veldig spennende by med svært gode bokvaliteter ved havet samtidig som byen er urban og har nærhet til Oslo, sier Glastad.

Glastad-familien i Farsund, med røtter i shipping, er i dag storaksjonær i oppdrettskonsernet Norway Royal Salmon og eier også flere eiendommer, blant annet Radisson Blu Caledonien i Kristiansand.

Selskapet eies i hovedsak av Endre Glastad, søsteren Sigrid Glastad Laugen (43) og deres barn.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik lager du Norges beste pizza
Med denne pizzaen vant Bodil Hasselknippe NM. Pizzaen fylles med en oljebasert saus med rosmarin, ost, chevre rullet i pepper, sprøstekt bacon, rødbetpesto, pinjekjerner, granateple og red rhubarb med granateple-eddik.
00:52
Publisert: