Eiendomsinvestoren Knut Marius Stokke (62) kjøpte de to eiendommene med adresse Øytangen 10 og 11 på Askerøya på Lyngør i henholdsvis 1998 og 2005. 

Ifølge Agderposten, som først skrev om eiendomssalget mandag, betalte Stokke til sammen 6,7 millioner kroner for dem.

Siden den gang har han investert en anselig mengde millioner i eiendommene.

Plass til 90 gjester

Hovedhuset med adresse Øytangen 10 ble bygd nytt i 2000, har 2,6 mål tomt med strandlinje, brygger og et omfattende bygg på 150 kvadratmeter i sjøkanten som i sin tid ble brukt av Kystverket til lagring og vedlikehold av sjømerker.

– Dette bygget er renovert i samråd med antikvariske myndigheter og er et søylefritt rom med nettoareal på 140 kvadratmeter der man kan bespise 90 personer om man vil. Det er helt unikt, sier Tom Elliot Johnsen hos Sem & Johnsen Eiendomsmegling.

Interiørbilde fra Øytangen 10 på Lyngør.
Interiørbilde fra Øytangen 10 på Lyngør. (Foto: Sem & Johnsen Eiendomsmegling)

Prisantydning er 23 millioner kroner.

Naboeiendommen med et snaut mål tomt fikk nybygd hovedhus så sent som i fjor og er til salgs for 13 millioner kroner. De selges samlet eller hver for seg.

– Det er ganske unikt at husene på begge disse eiendommene er så nye. Det vanlige på strandeiendommer er pusset opp for 30 år siden utstyrt med bruktmøbler fra kjellerstuen hjemme, sier Johnsen, som inviterer til visning til helgen.

– Vi har fått en rekke henvendelser siden eiendommene ble lagt ut sist fredag. Det er tydelig god temperatur i markedet. Jeg tror det delvis handler om at det er mye uroligheter i verden, at lav rente gjør det mindre interessant å ha pengene i banken og ikke minst at dersom man er en barnefamilie, finnes det ingenting mer verdifullt enn å lære barna å fiske krabber, fisk og kjøre båt. Mange har også en mer fleksibel arbeidssituasjon som gjør at de kan bruke eiendommer som dette store deler av året. Og så erkjenner nok stadig flere at strandlinje er et knapphetsgode, sier han.

Knut Marius Stokke kjøpte en strandeiendom på Tjøme i fjor høst for 19 millioner kroner, tre millioner kroner under prisantydningen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sætre: – Dette kommer til å gi oss god avkastning
Dette er Statoils nye Hololens briller, som blant annet gjør det mulig å plassere virtuelle objekter i den virkelige verden.
01:16
Publisert: