– Vi har til dels dårlig renommé, ujevn kvalitet og manglende tillit, sier Konsernsjef Odd-Erik Bunde i BundeGruppen, som driver med entreprenørvirksomhet og eiendomsutvikling i Oslo og Akershus.

På DNs næringseiendomskonferanse tirsdag, tvang Bunde de snaut 200 av tilhørere fra den norske eiendomsnæringen å innse at bransjen de er del av hverken har spesielt fornøyde kunder, at den ikke er særlig lønnsom, at den ikke har spesielt gode HMS-tall, ikke har spesielt godt omdømme og ikke har spesielt høy produktivitet.

– Vi må gå i oss selv, sier Bunde kritisk.

Konsernsjefen fremhever bilbransjen som et godt eksempel på en sektor som stadig jobber for å lære av de til dels store utfordringene den har hatt.

– Vi har litt å lære, understreker han.

På tross av kritikken han rettet mot næringen han selv er del av, tar Bunde seg likevel tid til å rose en av sine konkurrenter i boligmarkedet.

– JM leverer så og si alltid plettfrie prosjekter. De er veldig bra, men det er ingen grunn til at vi andre ikke skal kunne gjøre det samme, avslutter han.

 

Les saker fra DNs ekspertpanel for næringsiendom (DN+):

Regner med halvering dn+  

Øst iferd med å ta igjen vest dn+

Oljenedturen fortsetter dn+  

Følg markedet på DN Investor

Les også:

Asia i dag: Nektet innreise – nå har han «spesielt vennskap» med Obama

  Oljebransjen vil ha hjelp til å unngå bunnen

Dette preger oljemarkedet i dag

Raider norske småbryggerier  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert: