Antall lokale mikrobryggerier har skutt i været de siste årene og utfordrer pilsen med gammelt håndverk – og fyldigere, bitrere og fruktigere brygg.

For knappe ti år siden kunne man telle antall mikrobryggerier på én hånd, i dag står det store gjærende tanker i små brygghus fra Nordkapp til skjærgården utenfor Grimstad.

Den økende interessen og suksessen til mange av småbryggeriene har også begynt å tiltrekke seg investorer som ser muligheter til god avkastning.

Nå fusjoneres tre småbryggerier til ett selskap, Norbrew, samtidig som det nye selskapet kjøper 60 prosent av aksjene i det etablerte i Haandbryggeriet i Drammen, skriver Finansavisen.

Haandbryggeriet som har holdt på siden 2005 omsatte for rundt 22 millioner kroner i 2014.

- Flinke bryggere

Det nye selskapet vil ifølge konsernsjef Steinar Knutsen få en kapasitet på ti millioner liter og blir den største aktøren i Norge på håndverksøl.

– Vi kjøpte aksjeposten fordi de er flinke bryggere som lager godt øl og de har en bra standing i markedet, sier Knutsen til Finansavisen om kjøpet av flertallsposten Haandbryggeriet.

Selskapene som blir fusjonert til Norbrew er Voss Fellesbryggeri,  Northern & Co. på Fedje i Hordaland og Oslo & Akershus Bryggeri.

Tanken bak Norbrew er ifølge avisen at dette selskapet skal ivareta logistikk og innsalg overfor kjeder, Vinmonopolet, hotell, restaurant, catering og eksportmarkeder på vegne av de fire bryggeriene.

– Til høsten har vi planer om å kjøpe et svensk bryggeri med en kapasitet på 30 millioner liter. Det er alt jeg kan si om dette for øyeblikket, sier Norbrews konsernsjef til avisen.

Les også: Store penger i mikrobrygg dnPlus (DN+)
 

Mikrobryggerier i «humle-skvis» - ølhunder må betale prisen

Protestøl i pluss dnPlus  (DN+)

Rekord fra Nøgne Ø

- Anbefalt av DNtv:

Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert:

Dette lager stjernekokkene når de er lei av å lage mat
Pasta Carbonara er Michelin-kokk Sven Erik Renaas nødløsning når han er lei av å lage mat. Hemmeligheten for å forvandle de enkle ingrediensene til en perfekt pastarett ligger i teknikken, ikke arbeidsinnsatsen.
00:53
Publisert:
 

Siste episode av DNs podkast:

Episode 11: Dette må du vite om "brexit", milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.


 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.