Meglerhuset Sædberg i Kristiansand er blant de største i regionen og slår seg nå sammen med Privatmeglerens kontor i samme by.

– Det er nå ti år siden vi gikk ut av en kjede, Estate. Nå går vi inn igjen i en større konstellasjon. Det tror vi blir spennende, sier Gustav Sædberg (48).

Han er særlig blitt kjent som megler av noen av de mest kostbare strandeiendommene på Sørlandet. Han var også megler da den fallerte kraftinvestoren Einar Aas ble tvunget til å selge flere eiendommer i landsdelen tidligere i år. Ifølge Sædberg har familiebedriften hatt flere beilere gjennom årene.

– Privatmegleren er blitt en stor kjede i Norge og har de samme kjerneverdiene som oss. Vi går inn i et kompaniskap der vi skal eie 50 prosent av aksjene i selskapet som nå skal hete Privatmegleren Sædberg og Lian, sier Gustav Sædberg.

Familiebedrift

Han er ett av tre søsken som i dag eier Meglerhuset Sædberg, som har holdt det gående i rundt 60 år. Det nye selskapet får 15 ansatte hvorav 13 meglere lokaliseres til Nordeas kontorer i Kristiansand sentrum.

Kjededirektør Grethe W. Meier i Privatmegleren er svært fornøyd med å få Sædberg-søsknene med på laget.

Grethe Meier, administrerende direktør i Privatmegleren. Foto: Fredrik Bjerknes
Grethe Meier, administrerende direktør i Privatmegleren. Foto: Fredrik Bjerknes (Foto: Fredrik Bjerknes)

– Med 30 millioner kroner i omsetning blir det blant de 10–15 største kontorene våre, sier Meier.

Hun mener det er blitt stadig vanskeligere å være frittstående aktør i bransjen.

– Vi ser en trend nå der det er lettere å drive godt når man er en stor enn en liten aktør i meglerbransjen, sier hun.

Ifølge Gustav Sædberg har konkurransen i Kristiansand vært tøff lenge.

– Og ja, den blir enda tøffere nå som Krogsveen etablerer seg her i byen. Men vi har for vår del hatt et greit år så langt, så dette handler mer om at denne nye konstellasjonen ble så spennende at det ble riktig for oss å gå inn i den, sier Sædberg.

Meglerhuset Sædberg har likevel opplevd press på omsetningen de senere årene og omsatte for 15,6 millioner kroner i fjor. Man må helt tilbake til år 2000 for å finne en lavere omsetning i meglerhuset. Underskuddet på 1,9 millioner kroner før skatt er det svakeste resultatet selskapet har hatt på to tiår.

Sørmegleren med tilknytning til Sparebanken Sør, er aller størst i landsdelen med over 90 millioner kroner i omsetning i fjor.

Dyve størst i Privatmegleren

Franchiseforetaket Privatmegleren er eid av Nordea og kjeden har 74 kontorer landet over. Det aller største kontoret i kjeden er Privatmegleren Dyve&Partnere på Skøyen i Oslo med over 70 millioner kroner i omsetning.

Kontoret ledes av superselgeren Fredrik Dyve som har toppet skattelistene for eiendomsmeglere i flere år. Deretter følger Privatmegleren Panorama på Nordstrand som ledes av Soliman Sarwar og Privatmegleren Vikebø&Jørgensen i Bergen som ledes av Tom Jørgensen og Christer Vikebø. Disse kontorene omsatte i fjor for henholdsvis 50 og 60 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.