Olav Thon Eiendomsselskap fikk et resultat før skatt på 636 millioner kroner i første kvartal 2015, mot et resultat på 306 millioner kroner i samme periode året før.

Dette fremgår av selskapets kvartalsrapport onsdag.

Driftsresultatet var 818 millioner kroner (592), mens netto leieinntekter utgjorde 503 millioner kroner (454).

Verdiendring for investeringseiendommene og rentederivater utgjorde til sammen 294 millioner kroner i kvartalet (-9).

Selskapet melder om at den høye etterspørselen for næringseiendom blant både norske og utenlandske investorer fortsatte i førstekvartal, og det ventes at dette vil fortsette som en følge av lavrentemiljøet.

Rammebetingelsene for konsernets kjøpesentre vurderes som positive, men i kontormarkedet i Oslo venter selskapet at den svakt fallende tendensen i leieprisene vil fortsette.

«Styret vurderer at konsernets solide markedsposisjon i eiendomsmarkedet og sterke finansielle stilling vil bidra til en tilfredsstillende resultatutvikling også i tiden fremover», heter det.

Olav Thon-aksjen styrker seg nær to prosent på en noe svak Oslo Børs onsdag.

Les også:
NRK gir sluttpakker til 100 ansatte
Elbiler kastes ut av kollektivfelt i Oslo  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.