– Nei, svarte Hanne Madsen (47) bestemt da hun mandag morgen ble spurt om hun erkjenner straffskyld for ulovlig bygging i strandsonen. Madsen er styreleder i interiørkjeden Princess-Gruppen som kontrolleres av hennes familieselskap sammen med Stein Erik Hagen. Hun hadde ifølge ligningen en skattemessig formue på 135 millioner i 2016.

Også selskapene som tegnet og utførte arbeidet på hennes hytte på Hesnes i Grimstad nekter straffskyld.

Max Henrik Jespersen fra Advokatfirmaet Elden forsvarer Hanne Madsen i straffesaken mot henne for ulovlig bygging i strandsonen. Madsen ønsker ikke å bli avbildet.
Max Henrik Jespersen fra Advokatfirmaet Elden forsvarer Hanne Madsen i straffesaken mot henne for ulovlig bygging i strandsonen. Madsen ønsker ikke å bli avbildet. (Foto: Tomm W. Christiansen)

Tennisbane og underjordisk gang

Økokrim mener Hanne Madsen fra august 2012 til juli 2013 fikk gjennomført en rekke tiltak på eiendommen hennes i 100-metersbeltet. Blant annet ble det bygget en underjordisk gang fra hytta til annekset. Høsten 2016 ble så Grimstad kommunen tipset om at Madsen også hadde støpt en 500 kvadratmeter stor tennisbane på eiendommen som ligger i LNF-område (Landbruks-, natur- og friluftsområde). Kommunen politianmeldte så Madsen, og senere samme år overtok Økokrim saken. Våren 2017 gjennomførte Økokrim ransaking hos Madsen og de andre involverte, og fant da ut at det ikke bare var tennisbanen som var bygget ulovlig.

Hanne Madsen startet mandag ettermiddag sin forklaring med å fortelle om hennes bakgrunn.

– Jeg har ikke lest alt pressen har skrevet om denne saken, men jeg har lest noen overskrifter om millionarving og sånne ting. Faktum er at jeg hadde en oppvekst i et helt vanlig rekkehus i en helt vanlig familie. Det var ikke mye penger. Somrene hadde vi på bestefars hytte på 28 kvadratmeter uten innlagt vann. Så det var ingen luksus, sa hun.

– Og jeg jobbet veldig mye i mange år. Frem til jeg var 35 da jeg var fysisk utbrent og trodde jeg skulle dø. Jeg er fortsatt ikke helt frisk og lurer på hvordan jeg takler denne saken, sa hun før hun presiserte at hun overhodet ikke har noe å legge skjul på i denne saken.

– Det ble aldri sagt til meg at jeg skulle være tiltakshaver for ulovlige arbeider. Det ville uansett vært dønn uaktuelt. Jeg har ikke på noe tidspunkt forsøkt å forstå eller overprøve noen søknader. Jeg mener det er de som har drevet denne prosessen som har ansvaret, sa hun og la alt ansvar på arkitekten, som også er en av de tiltalte i saken. Hun erkjente at hun har signert flere av søknadene, men at hun ikke har vært kjent med innholdet.

Samtidig legger arkitekten i stor grad ansvaret på nettopp Madsen. Også de øvrige tiltalte mener de ikke har noe skyld i arbeidene som ble utført på eiendommen.

Det er avsatt seks dager til straffesaken mot Madsen og de øvrige involverte.

Senere denne uken skal blant andre Hanne Madsens far, Per Werner Madsen (76), vitne i retten. Han var opprinnelig eier av eiendommen. Det er også lagt opp til befaring på tomten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Folk reiser i timevis for å besøke denne butikken
Thom Olaussen driver Hobbymann i Drammen, og har ingen planer om å starte nettbutikk.
02:01
Publisert: