- Er dette et forsøk på å snikinnføre forbud mot elbil i kollektiveltet? Vedtaket framstår merkelig når politisk ledelse i både Oslo og Akershus støtter å prøve ut samkjøring, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening.

Statens vegvesen fattet onsdag vedtak om at elbiler ikke får tilgang til kollektivfelt på Ring 3 i Oslo. På E18 gjelder forbudet strekningen Vækerø-Filipstad i periodene 06.00-09.00 (inngående) og 14.00-18.00 (utgående). Stengingen gjelder fra 1. juni.

Samtidig varsler Vegvesenet at det vil vurdere stenging av resten av E18-strekningen fra Asker til Vækerø til høsten. Her har Vegvesenet avvist samkjøring som alternativ.

Elbilforeningen påpeker at Vegvesenet ikke har begrunnet avgjørelsen:

- Vedtaket virker generelt lite gjennomtenkt. Vi finner derfor grunn til å spørre om hva som er det faglige grunnlaget for ikke å innføre samkjøring på den mest interessante strekningen av alle. Men også på Ring 3 er det åpenbart at samkjøring er et godt tiltak, sier Bu.

Les også: Elbiler kastes ut av kollektivfelt i Oslo
Dette blir den billigste ladbare luksussuven  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.