Apple har senket sine automobile ambisjoner. Det har ifølge personer som kjenner til prosjektet ført til nedbanning med flere hundre ansatte og en ny retning for selskapet som ikke lenger innebærer å utvikle en egen bil, skriver Bloomberg.

Rundt tusen ansatte har enten blitt sagt opp, omplassert eller gått av fri vilje.

«Apple iCar»

I februar i fjor ble det kjent at Apple hadde planer om å lansere sin egne elbil. Det var ventet at de første bilene ville se dagens lys allerede i 2020, sa anonyme kilder til Bloomberg i fjor.

Nå er planene skrinlagt. Endringen i planene skyldes måneder med uenigheter om strategi, lederskapsendringer og utfordringer med verdikjeden innad i Apples billaboratorier i Sunnyvale, California.

De nye lederne av bilprosjektet fokuserer nå i stedet på å utvikle selvstyrte kjøresystemer som gir selskapet muligheten til å enten samarbeide med eksisterende bilprodusenter eller returnere til planene om å utvikle egne biler i fremtiden, sier anonyme kilder til Bloomberg.

Vurderte oppkjøp

I september kom det frem at Apple vurderte å kjøpe luksusbilprodusenten McLaren. Ifølge Financial Times skal Apple og McLaren ha vært i samtaler i flere måneder om et mulig samarbeid.

Apples ledere har gitt selskapets bilutviklere en deadline i slutten av neste år til å vise at det selvstyrte kjøresystemet er gjennomførbart, sier kilder til Bloomberg.

Les også:
Vil skape 100 millioner arbeidsplasser
Norsk-kinesere mot formuetoppen med eiendomshandel
– Vi kommer til å få mye kjeft

DNtv anbefaler: Test av Playstation VR

- Dette er bra!
DNs teknojournalist tester Play Station VR.
02:57
Publisert:

DNs podkast Finansredaksjonen: Derfor når oljeprisen 60 dollar. Hør DNBs oljeanalytiker Torbjørn Kjus fortelle DN-kommentatorene Bård Bjerkholt og Thor Christian Jensen hvorfor han tror Opec vil lykkes denne gangen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.