Vi har 80.000 elbiler her i landet, og teknologien er blitt konvensjonell, ifølge Ola Borten Moe (Sp). Derfor er det nå på tide å avvikle de særskilte fordelene for denne type biler, mener han.

– Vi har mer fornuftige ting å bruke pengene på enn å sponse privatbilismen, sier Borten Moe, som leder programkomiteen i Senterpartiet, til NRK.

Hvis Sp-nestlederen får det som han vil, kommer partiet til å vedta en politikk som har som mål å likestille elbiler med biler som går på konvensjonelt drivstoff i løpet av neste stortingsperiode. Han poengterer at målene som ble satt for å stimulere til kjøp av elbil, er overoppfylt.

I dag ruller det rundt 80.000 elbiler på norske veier. Da fordelene ble innført, ble det sagt at de skulle opphøre enten ved 50.000 biler eller i 2017 – avhengig av hva som kom først. Nå er det 2017 som gjelder. Antallsmålet er fjernet.

Allerede i 2018 vil Borten Moe fjerne momsfritaket for elbiler, samt muligheten til å parkere gratis og retten til å kjøre i kollektivfeltet sammen med busser og drosjer. Resten av det fordelaktige avgiftsregimet som omfatter elbiler, skal gradvis avvikles i fireårsperioden slik at elbiler blir avgiftsbelagt og skattlagt på samme måte som annen bilisme, hvis Sp vedtar programkomiteens forslag og får støtte i Stortinget. (©NTB)

Etter at Borten Moe gikk av som statsråd ble han gründer i oljeselskapet Okea sammen med blant annet Erik Haugane.

Les også:

Clinton i forsvarsposisjon i tv-debatt

Nettene blir varmere enn dagene

Asia i dag: - Kina har troverdighetsproblem

 

Se på DNtv: Selger luksusbåter til nordmenn

Selger luksusbåter til nordmenn
Men det er få av båtene som ender opp langs Norges kyst. De fleste vil ha dem levert til feriestedet ved Middelhavet.
01:24
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.