Mens den internasjonale bilbransjen er samlet på bilmessen i Paris, bruker Tesla-gründer og toppsjef Elon Musk anledningen til å melde om en hittil ukjent produktlansering via Twitter.

"Det er på tide å avsløre "D" og noe annet", skriver han i en kortfattet og kryptisk melding torsdag.

Vedlagt er et bilde av en mørk og delvis skjult Tesla-bil som står parkert i en garasje med garasjeporten halvveis nedtrukket, mens bokstaven "D" dominerer bildet.

Offentliggjøringen vil skje torsdag 9. oktober, skal man tro meldingen.

Faksimile Twitter.
Faksimile Twitter.

Spekulasjonene raser i kommentarfeltet om hva "D" står for, og ikke minst hva det andre er. Det har fått Musk til å sende en ny melding.

"Jeg elsker internett. Kommentarene har fått meg til å ROFL (rulle rundt på gulvet i latter, red.anm), bokstavlig talt. Nei, det var ikke tilsiktet. Glad jeg ikke nevnte den andre bokstaven!", skriver han.

The Wall Street Journal tror "D" refererer seg til et nytt firehjulstrekksystem, og viser til at Musk tidligere har omtalt firehjulstrekket i den varslede "Model X", som et Dual Motor-system. Derfor kan "den andre bokstaven" referere seg til "M", mener avisen.

Elon Musk foran Tesla Model X.
Elon Musk foran Tesla Model X.

Model X blir Teslas første SUV og er ventet lansert i løpet av året. Musk har også varslet en "Tesla 3", en rimeligere "folkevogn" for massemarkedet. Det er imidlertid ikke kjent når denne vil være tilgjengelig.

The Wall Street Journal venter ikke at en ny bilmodell vil bli lansert neste torsdag, men heller at man vil få se en oppgradering av eksisterende utstyr.

I et intervju med WSJ i forrige måned uttalte Musk at selskapet ikke jobbet med andre modeller enn dem som har blitt annonsert. Han sa imidlertid at Tesla ville komme med "betydelige produktnyheter".

Tesla-aksjen spretter opp på Wall Street, og stiger 4,3 prosent til 250,50 dollar per aksje.

Les også:
- Tesla er en hype
Frykter at denne Porschen kan kjøre i tyske kollektivfelter  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.