Elkem har inngått avtale om kjøp av smelteverksbedriften Fesil Rana Metall i Mo i Rana. Bedriften har omtrent 100 ansatte og omsatte ifjor ferrosilisium og microsilika for 910 millioner kroner med et resultat før skatt på 24 millioner kroner.

I handelen inngår også 33 prosent av selskapet Nor-Kvarts som driver fem kvartsgruver i Spania.

Selger er kanadiske MFC Bancorp LTD, opplyser Elkem i en pressemelding.

 

- Positive signaler

Helge Aasen, administrerende direktør i Elkem, sier Bancorp har vurdert salg av smelteverket i Mo i Rana en stund.

- Og da har det vært naturlig for oss å se på det. Vi synes jo Norge er et attraktivt sted å være for denne typen virksomhet særlig i lys av de positive politiske signalene om at det skal legges til rette for denne næringen i Norge, sier han.

- Og for oss som er ganske store i Norge fra før, er det liten risiko å legge inn verket i Rana i porteføljen. Kjøpet gir oss også mer fleksibilitet på produktsiden. Så mye mer komplisert enn det er det ikke, sier Aasen til DN.

- Og dere betaler hvor mye?

- For vår del kunne vi godt har oppgitt prisen, men selgeren ønsker ikke det, sier Aasen.

Elkem eier 22 smelteverk og fabrikker i en rekke land, har 3600 ansatte og hovedkontor i Oslo. Selskapet eies av det kinesiske selskapet Bluestar.

 

Les også:
  - Vi vet at det hadde vært mulig å oppnå

- Det er mye fokus på frykten for at det kommer mer laks  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.