For 28. år på rad kan Emirates Group slå i bordet med plusstall på bunnlinjen.

- Emirates leverte rekordoverskudd, solide resultater og fortsatte å vokse gjennom 2015/16. Og det til tross for en ugunstig valutasituasjon, usikre økonomiske tider og ustabilitet i mange verdensregioner, sier H.H. Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, som er styreleder og toppsjef i Emirates Airline and Group, i en kommentar.

Mens Emirates Group fikk et resultat på 2,2 milliarder dollar (18 milliarder kroner) i siste regnskapsår, oppnådde også flyselskapet Emirates rekordtall på bunnlinjen, med et overskudd på 1,9 milliarder dollar (15,6 milliarder kroner).

29 nye fly kom inn i flåten i 2015/16.

- Et tveegget sverd

- Når vi ser på året vi har foran oss, forventer vi at lave oljepriser fortsatt vil være et tveegget sverd: Bra for driftskostnadene våre, men dårlig for global business og forbrukertilliten. Den sterke dollaren mot større valutaer vil forbli en utfordring. Likevel går vi inn i et nytt finansielt år med selvtillit, og vi skal jobbe enda hardere for å oppfylle kundenes forventninger, sier toppsjefen i Emirates.

Emirates er verdens største internasjonale flyselskap og tar sikte på å vokse videre i året som kommer. Den totale flåten var oppe i 251 fly ved utgangen av mars.

Med nye fly i flåten kunne Emirates lansere åtte nye passasjerdestinasjoner sist år, i tillegg til to fraktdestinasjoner.

Verdens største

Emirates fraktet 51,9 millioner passasjerer ifjor - opp åtte prosent. Kabinfaktoren var på 76,5 prosent, en nedgang fra 79,6 prosent. Emirates-sjefen peker på at denne nedgangen må ses i sammenheng med at Emirates økte setekapasiteten med 13 prosent i samme periode - og at konkurransen er tøff i mange markeder.

I året som kommer vil Emirates åpne to nye ruter til Kina, til Yangon i Myanmar og Hanoi i Vietnam.

Les mer om Emirates her:

Emirates-toppen har ett soleklart råd til konkurrentene  

Nå kommer «ultralangrutene»  

Les også:  - Nødvendig med høyere arbeidsledighet


Oppbemanner i krisetid dnPlus (DN+)

– I år Detroit, neste år Stavanger dnPlus (DN+) 2015

Følg markedet på DN Investor

Anbefalt av DNtv:
Her har de aldri har lagd mer bunadssølv enn nå
Mens mange bedrifter på Vestlandet sier opp folk har familiebedriften Sylvsmidja på Voss ansatt flere nye gullsmeder det siste året. Også de nye nordmennene i Oslo har begynt å gå med bunad, forteller sølvsmed Trond Johansen.
01:31
Publisert:

Advokaten som forsynte seg av klientmidlene
Aage Mjeldheim var advokaten som brøt loven. Nå jobber han som privatetterforsker. – Fra å være kongen på haugen, datt jeg ned i en svart avgrunn, sier han.
05:54
Publisert:
 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.