20 prosent av norske bedrifter kommer til å måtte si opp eller permittere ansatte de neste tre månedene, viser en ny rapport fra NHO.

Den nye kvartalsrapporten fra Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) viser at en av fem norske bedrifter kommer til å gjennomføre nedbemanning i form av oppsigelser eller permitteringer de neste tre månedene, skriver Bergens Tidende.

– Til nå har bedriftene benyttet permittering i stor grad, men det kan tenke seg at det var optimistisk. Vi frykter at en del nå går over i oppsigelser, sier sjeføkonom i NHO Tor Steig, som frykter at opp mot 120.000 nordmenn kan stå uten arbeid i løpet av høsten 2010.

To spor
NHO spår at den økonomiske utviklingen vil gå langs to spor: Industrien og eksportnæringene vil oppleve lav etterspørsel, mens offentlig sektor og bedrifter i hjemmemarkedet øker aktiviteten.

Byggenæringen, industrien og skipsfarten går usikre tider i møte, og også oljevirksomheten antas å få problemer.

– Oljevirksomheten har gjort Vestlandet til et særtilfelle innenfor industriarbeidskraft, men også her ser vi for oss en utflating på grunn av høye inntektsfall på sokkelen, sier Steig.

Les også: - Ikke sett opp renten (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.