Bemanningsbyrået Xtra personell følger naturlig nok med på hvor stort marked det er for vikarer her i landet, og kartlegger årlig nordmenns behov for og villighet til å jobbe overtid, skriver Dagens Næringsliv.

En liten nedgang i total overtid er det blitt etter at finanskrisen har gjort seg mindre gjeldende. Og mens 58 prosent oppga at de arbeidet overtid ukentlig i 2009 er tallet falt til 53 prosent i år, ifølge en undersøkelse gjort av InFact.

Det er mest overtid i privat næringsliv der 60 prosent oppgir at de sitter over hver uke. I offentlig sektor er det 44 prosent som jobber mer enn normal arbeidsuke.

Men nærmere 35 prosent i offentlig sektor sier at de gjør det gratis når de jobber overtid, mens tallet for privat næringsliv er 32 prosent.

Les også: To av tre tar aldri helt fri (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.