Aker Solutions er på vei opp av den dype dalen selskapet og bransjen har vært i etter oljeprisfallet for noen år siden.

Oljeserviceselskapet fikk i fjerde kvartal en omsetning på 6,4 milliarder kroner. Driftsresultatet (ebitda) justert for spesielle poster endte på 482 millioner kroner.

– Vi ser økte tegn på oppgangen ettersom break-even-kostnadene kommer ned og flere prosjekter er godkjent, spesielt offshore Norge hvor vi er godt posisjonert, sier Aker Solutions-sjef Luis Araujo.

Det var på forhånd ventet at Aker Solutions ville få en omsetning og ebitda på henholdsvis 5.998 og på 420 millioner kroner, ifølge TDN Finans.

Solid ordreinngang

I hele 2017 fikk selskapet en omsetning på 22,5 milliarder kroner et justert driftsresultat på 1,7 milliarder kroner.

Selskapet dro inn mange nye kontrakter i kvartalet. Ordreinngangen ble på 13,4 milliarder kroner, noe som gjør at ordrereserven er på hele 34,6 milliarder kroner.

Les også: Aker Solutions vinner Johan Castberg-kontrakter verdt fire milliarder

Tre av analytikerne har kjøpsanbefaling på Aker Solutions-aksjen, syv har hold, mens fire har salgsanbefaling.

Aker Solutions melder onsdag morgen at selskapet har inngått en allianse med selskapet Principle Power Inc som utvikler offshore vindmøller. Aker Solutions har kjøpt fem prosent av av aksjene i Principle Power og vil øke til ti prosent i løpet av 2018, med en opsjon til å øke eierandelen ytterlige på et senere tidspunkt.

Oppkjøpsrykter

Det har det siste året vært en rekke rykter og spekulasjoner om transaksjoner knyttet til Aker

Kjell Inge Røkke.
Kjell Inge Røkke. (Foto: Ida von Hanno Bast)

Solutions. Etter at Akers-sjef Øyvind Eriksen snakket om mulighetene for oppkjøp og fusjoner for Akers leverandørbedrifter i et intervju med DN på tampen av 2016, har det vært mye skriverier om dette. Også Kjell Inge Røkke tok opp samme tema i sitt aksjonærbrev som kom på våren 2017.

I et nytt intervju ett år senere, på slutten av 2017, sa Eriksen at ting hadde tatt lengre tid enn ventet. Foreløpig har det ikke skjedd stort på konsolideringsfronten. (Vilkår)

Børsnedgangen: -Kanskje er det verste over
Bård Bjerkholt og Terje Erikstad kommenterer børsåpningen i USA. -Underliggende tall i USA er for gode, mener Terje Erikstad om at børsnedgangen vil bli kortvarig.
06:00
Publisert: