Den amerikanske virksomheten til Equinor gir nok en gang store milliardtap for Equinor. Tallene for den amerikanske virksomheten viser at Equinor tapte 1,6 milliarder dollar, nærmere 15 milliarder kroner, før skatt i tredje kvartal i år.

Til sammenligning ble resultatet før skatt for resten av den internasjonale virksomheten på minus 1,33 milliarder dollar.

Tapene skyldes store nedskrivninger knyttet til den amerikanske virksomheten. Nesten halvparten av de samlede nedskrivningene på over 27 milliarder kroner, nærmere 13 milliarder kroner stammer fra virksomheten i USA. Vel 11 milliarder kroner av nedskrivningene i land er knyttet til den amerikanske landvirksomheten.

Equinor ble tvunget til å legge frem mer detaljerte tall over den amerikanske virksomheten i kjølvannet av Dagens Næringslivs avsløringer om selskapets amerikanske virksomhet tidligere i år.

Redusert aktivitet og store tap

Selskapet har det siste året redusert virksomheten på land kraftig uten at det ser ut til å hindre at nye milliarder renner ut av virksomheten. Virksomheten i Eagle Ford i Texas ble solgt før jul i fjor, mens aktiviteten i Bakken-feltet er redusert kraftig gjennom at nye brønner ikke bores.

Hvor mye er egentlig 200 milliarder kroner?
Equinor har tapt 200 milliarder kroner på virksomheten i USA, men hvor mye er egentlig 200 milliarder kroner?
03:38
Publisert:

Til sammen har selskapet nå tapt over 200 milliarder kroner på den amerikanske virksomheten de siste 20 årene.

Dagens Næringsliv avslørte tidligere i år rot og kaos i den amerikanske virksomheten i en årrekke. Selskapets internrevisjon påpekte i en rekke svært kritiske rapporter manglende kontroll i den amerikanske virksomheten. I etterkant av avsløringene satte styret ned en granskningsgruppe ledet av PwC. Også den kom med kraftig kritikk av prosessen rundt investeringsbeslutningen og driften av virksomheten i USA. Tirsdag skal det være høring i Stortinget om selskapets USA-fasede og hva den største eieren Olje- og energidepartementet fikk vite.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.